Παναγία Σουμελά Εικόνα / Panagia Soymela H Monadikh Istoria Ths 8aymatoyrghs Eikonas Iera Monopatia / Τότε η εικόνα φιλοξενήθηκε για λίγο στο σωματείο παναγίας σουμελά για να τοποθετηθεί επίσημα, τον αύγουστο του 1952 στον ιερό ναό νέας παναγίας σουμελά, που χτίστηκε στις πλαγιές του βερμίου.

Παναγία Σουμελά Εικόνα / Panagia Soymela H Monadikh Istoria Ths 8aymatoyrghs Eikonas Iera Monopatia / Τότε η εικόνα φιλοξενήθηκε για λίγο στο σωματείο παναγίας σουμελά για να τοποθετηθεί επίσημα, τον αύγουστο του 1952 στον ιερό ναό νέας παναγίας σουμελά, που χτίστηκε στις πλαγιές του βερμίου.. Τότε η εικόνα φιλοξενήθηκε για λίγο στο σωματείο παναγίας σουμελά για να τοποθετηθεί επίσημα, τον αύγουστο του 1952 στον ιερό ναό νέας παναγίας σουμελά, που χτίστηκε στις πλαγιές του βερμίου. Στις 09 νοεμβρίου του 1931, έλληνας μοναχός ανακαλύπτει στην τραπεζούντα την περίφημη εικόνα της παναγίας του σουμελά, του ευαγγελιστή λουκά. Σήμερα, φυλάσσεται στην ιερά μονή της παναγίας σουμελά, στη βέροια, στο χωριό. Σύμφωνα με την παράδοση της εκκλησίας, χαράχθηκε πάνω σε ξύλο από τον απόστολο και ευαγγελιστή λουκά. Το μοναστήρι που κατέστρεψαν οι τούρκοι στη γενοκτονία των ποντίων και η εικόνα που σώθηκε > πολιτισμός, ιστορία > παναγία σουμελά:

Τότε η εικόνα φιλοξενήθηκε για λίγο στο σωματείο παναγίας σουμελά για να τοποθετηθεί επίσημα, τον αύγουστο του 1952 στον ιερό ναό νέας παναγίας σουμελά, που χτίστηκε στις πλαγιές του βερμίου. Η εικόνα επέστρεψε στην αθήνα μετά τη μικρασιατική καταστροφή, όπου φυλάχθηκε στο μουσείο μπενάκη μέχρι το 1952. Ο πατριάρχης τελεί τη θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά μετά από έξι χρόνια. Δεν υπάρχει μετανάστης πόντιος που να μην κουβάλα την εικόνα αυτή μαζί του ή να μην την έχει σε περίοπτη θέση στο εικονοστάσι του. Σαν σήμερα, πριν από 88 χρόνια, η εικόνα της παναγίας σουμελά εξετέθη σε λαϊκό προσκύνημα στη μητρόπολη αθηνών.

Olympiakh Floga Panagia Soymela H 8aymatoyrgh Eikona Kai Oi Logoi Poy Emeine 8ammenh Epi 30 Xronia Fwto Painting Art Angel
Olympiakh Floga Panagia Soymela H 8aymatoyrgh Eikona Kai Oi Logoi Poy Emeine 8ammenh Epi 30 Xronia Fwto Painting Art Angel from i.pinimg.com
Χαρακτηριστική για τη σημασία της είναι η δήλωση του λεωνίδα ιασωνίδη. Για δεύτερη χρονιά λόγω του κορονοϊού δεν θα γίνει η λιτανεία της ιερής εικόνας στην παναγία σουμελά στις καστανιές ημαθίας. Το 1951 ιδρύεται στη θεσσαλονίκη το σωματείο παναγία σουμελά με πρωτεργάτη τον γιατρό φίλωνα κτενίδη από την κρωμνή του πόντου και τον αύγουστο του 1952 ύστερα από σοβαρές και υπεύθυνες προσπάθειες η εικόνα της παναγίας ενθρονίστηκε με επισημότητα στον ναό που χτίστηκε στο. Στις 09 νοεμβρίου του 1931, έλληνας μοναχός ανακαλύπτει στην τραπεζούντα την περίφημη εικόνα της παναγίας του σουμελά, του ευαγγελιστή λουκά. Σαν σήμερα, πριν από 88 χρόνια, η εικόνα της παναγίας σουμελά εξετέθη σε λαϊκό προσκύνημα στη μητρόπολη αθηνών. Η εικόνα της παναγίας είναι ένα σύμβολο για τους έλληνες του πόντου η εικόνα της παναγίας είναι ένα σύμβολο για τους έλληνες του πόντου. Η μονή παναγίας σουμελά ή μονή σουμελά, είναι ένα πασίγνωστο χριστιανικό. Mε την εικόνα της παναγίας σουμελά ήλθε και ο πόντος».h εικόνα φιλοξενήθηκε για 20 χρόνια στο bυζαντινό mουσείο της aθήνας.

Το μοναστήρι που κατέστρεψαν οι τούρκοι στη γενοκτονία των ποντίων και η εικόνα που σώθηκε > πολιτισμός, ιστορία > παναγία σουμελά:

Η εικόνα της παναγίας είναι ένα σύμβολο για τους έλληνες του πόντου η εικόνα της παναγίας είναι ένα σύμβολο για τους έλληνες του πόντου. Ήταν θαμμένη στην τραπεζούντα για να μην πέσει στα χέρια των τούρκων. Η εικόνα της παναγίας σουμελά είναι διαστάσεων 40 εκ. Την περίφημη εικόνα της παναγίας του σουμελά, ανακάλυψε ένας μιναχός στην τραπεζούντα. Εκεί θρονιάστηκε και η περιώνυμη θαυματουργή εικόνα μαζί με τα υπόλοιπα κειμήλια. Το 1951 ιδρύεται στη θεσσαλονίκη το σωματείο παναγία σουμελά με πρωτεργάτη τον γιατρό φίλωνα κτενίδη από την κρωμνή του πόντου και τον αύγουστο του 1952 ύστερα από σοβαρές και υπεύθυνες προσπάθειες η εικόνα της παναγίας ενθρονίστηκε με επισημότητα στον ναό που χτίστηκε στο. Στις 09 νοεμβρίου του 1931, έλληνας μοναχός ανακαλύπτει στην τραπεζούντα την περίφημη εικόνα της παναγίας του σουμελά, του ευαγγελιστή λουκά. Διαβάστε τη μοναδική ιστορία της θαυματουργής εικόνας! Σύμφωνα με την παράδοση της εκκλησίας, χαράχθηκε πάνω σε ξύλο από τον απόστολο και ευαγγελιστή λουκά. Η εικόνα φιλοξενήθηκε για 20 χρόνια στο βυζαντινό μουσείο της αθήνας. Η ανακάλυψη αυτή έγινε στις 09 νοεμβρίου του 1931. Τότε η εικόνα φιλοξενήθηκε για λίγο στο σωματείο παναγίας σουμελά για να τοποθετηθεί επίσημα, τον αύγουστο του 1952 στον ιερό ναό νέας παναγίας σουμελά, που χτίστηκε στις πλαγιές του βερμίου. Ο ρόλος του βενιζέλου, η έγκριση από.

Τότε η εικόνα φιλοξενήθηκε για λίγο στο σωματείο παναγίας σουμελά για να τοποθετηθεί επίσημα, τον αύγουστο του 1952 στον ιερό ναό νέας παναγίας σουμελά, που χτίστηκε στις πλαγιές του βερμίου. Η μονή παναγίας σουμελά ή μονή σουμελά, είναι ένα πασίγνωστο χριστιανικό. Η θαυματουργή εικόνα της παναγίας των ποντίων Η εξόριστη παναγία των ποντίων. Διαβάστε τη μοναδική ιστορία της θαυματουργής εικόνας!

Thn Paraskeyh Ftanei Sthn Kypro H 8aymatoyrgh Eikona Ths Panagias Soymela Ikypros
Thn Paraskeyh Ftanei Sthn Kypro H 8aymatoyrgh Eikona Ths Panagias Soymela Ikypros from ikypros.com
Τότε η εικόνα φιλοξενήθηκε για λίγο στο σωματείο παναγίας σουμελά για να τοποθετηθεί επίσημα, τον αύγουστο του 1952 στον ιερό ναό νέας παναγίας σουμελά, που χτίστηκε στις πλαγιές του βερμίου. Σαν σήμερα, πριν από 88 χρόνια, η εικόνα της παναγίας σουμελά εξετέθη σε λαϊκό προσκύνημα στη μητρόπολη αθηνών. Με την εικόνα της παναγίας σουμελά ήλθε και ο πόντος». H θαυματουργή εικόνα της παναγίας σουμελά εικονογραφήθηκε σύμφωνα με την παράδοση της ορθοδόξου εκκλησίας από τον ευαγγελιστή λουκά. Antenna star 13 αυγούστου 2021. Η εικόνα φιλοξενήθηκε για 20 χρόνια στο βυζαντινό μουσείο της αθήνας. Δεν υπάρχει μετανάστης πόντιος που να μην κουβάλα την εικόνα αυτή μαζί του ή να μην την έχει σε περίοπτη θέση στο εικονοστάσι του. Η εικόνα της παναγίας σουμελά τιμάται ιδιαίτερα από τους ποντίους.

Εκεί θρονιάστηκε και η περιώνυμη θαυματουργή εικόνα μαζί με τα υπόλοιπα κειμήλια.

Στις πλαγιές του βερμίου, εκεί όπου βρήκε «καταφύγιο» η παναγία των ποντίων, θα συναντηθούν για μία ακόμα φορά οι τρεις ιερές εικόνες του ποντιακού ελληνισμού. Η εικόνα της παναγίας σουμελά, αποτελεί το σύμβολο των ελλήνων του πόντου οι οποίοι καταφεύγουν σε αυτή για να τους απαλλάξει από τα προβλήματα και τις συμφορές. Η εικόνα φιλοξενήθηκε για 20 χρόνια στο βυζαντινό μουσείο της αθήνας. Το μοναστήρι που κατέστρεψαν οι τούρκοι στη γενοκτονία των ποντίων και η εικόνα που σώθηκε αγανάκτηση από τους τουριστικούς φορείς για το μίνι lockdown στο ηράκλειο Για δεύτερη χρονιά λόγω του κορονοϊού δεν θα γίνει η λιτανεία της ιερής εικόνας στην παναγία σουμελά στις καστανιές ημαθίας. Το προσκύνημα της νέας παναγίας σουμελά αποτελεί σήμερα σύμβολο και φάρο των ποντίων στον ελλαδικό χώρο. Σαν σήμερα, πριν από 88 χρόνια, η εικόνα της παναγίας σουμελά εξετέθη σε λαϊκό προσκύνημα στη μητρόπολη αθηνών. Ο ρόλος του βενιζέλου, η έγκριση από. Η εξόριστη παναγία των ποντίων. Την περίφημη εικόνα της παναγίας του σουμελά, ανακάλυψε ένας μιναχός στην τραπεζούντα. Αρχική > πολιτισμός, ιστορία > παναγία σουμελά: Τότε η εικόνα φιλοξενήθηκε για λίγο στο σωματείο παναγίας σουμελά για να τοποθετηθεί επίσημα, τον αύγουστο του 1952 στον ιερό ναό νέας παναγίας σουμελά, που χτίστηκε στις πλαγιές του βερμίου. Με την εικόνα της παναγίας σουμελά ήλθε και ο πόντος».

Με την εικόνα της παναγίας σουμελά ήλθε και ο πόντος». Η θαυματουργός εικόνα της παναγίας σουμελά είναι ένα ισχυρό σύμβολο για τον ποντιακό ελληνισμό. Η παναγία σουμελά, που φορά ήδη τα γιορτινά της. Το μοναστήρι που κατέστρεψαν οι τούρκοι στη γενοκτονία των ποντίων και η εικόνα που σώθηκε > πολιτισμός, ιστορία > παναγία σουμελά: Το μοναστήρι που κατέστρεψαν οι τούρκοι στη γενοκτονία των ποντίων και η εικόνα που σώθηκε αγανάκτηση από τους τουριστικούς φορείς για το μίνι lockdown στο ηράκλειο

Panagia Soymela H 8aymatoyrgh Eikona Ston Peiraia Newspepper
Panagia Soymela H 8aymatoyrgh Eikona Ston Peiraia Newspepper from www.newspepper.gr
Η θαυματουργή εικόνα της παναγίας των ποντίων Η εικόνα της παναγίας είναι ένα σύμβολο για τους έλληνες του πόντου η εικόνα της παναγίας είναι ένα σύμβολο για τους έλληνες του πόντου. Ήταν θαμμένη στην τραπεζούντα για να μην πέσει στα χέρια των τούρκων. Το μοναστήρι που κατέστρεψαν οι τούρκοι στη γενοκτονία των ποντίων και η εικόνα που σώθηκε αγανάκτηση από τους τουριστικούς φορείς για το μίνι lockdown στο ηράκλειο Τότε η εικόνα φιλοξενήθηκε για λίγο στο σωματείο παναγίας σουμελά για να τοποθετηθεί επίσημα, τον αύγουστο του 1952 στον ιερό ναό νέας παναγίας σουμελά, που χτίστηκε στις πλαγιές του βερμίου. Στις 09 νοεμβρίου του 1931, έλληνας μοναχός ανακαλύπτει στην τραπεζούντα την περίφημη εικόνα της παναγίας του σουμελά, του ευαγγελιστή λουκά. Η εικόνα επέστρεψε στην αθήνα μετά τη μικρασιατική καταστροφή, όπου φυλάχθηκε στο μουσείο μπενάκη μέχρι το 1952. Η μονή παναγίας σουμελά ή μονή σουμελά, είναι ένα πασίγνωστο χριστιανικό.

Η ανακάλυψη αυτή έγινε στις 09 νοεμβρίου του 1931.

Χαρακτηριστική για τη σημασία της είναι η δήλωση του λεωνίδα ιασωνίδη. Η εικόνα της παναγίας σουμελά, αποτελεί το σύμβολο των ελλήνων του πόντου οι οποίοι καταφεύγουν σε αυτή για να τους απαλλάξει από τα προβλήματα και τις συμφορές. Η δε ετυμολογία της, σουμελά, προέρχεται από το όρος μελά και το ποντιακό ιδίωμα «σου» που σημαίνει «εις το ή «εις του», και συνεπώς «εις. Είναι για αυτούς προστάτιδα αλλά και λιμένας σωτήριος σε κάθε δυσκολία. Ο ρόλος του βενιζέλου, η έγκριση από. H θαυματουργή εικόνα της παναγίας σουμελά εικονογραφήθηκε σύμφωνα με την παράδοση της ορθοδόξου εκκλησίας από τον ευαγγελιστή λουκά. Η εξόριστη παναγία των ποντίων. Έργο του αποστόλου και ευαγγελιστή λουκά είναι σύμφωνα με την παράδοση της ορθόδοξης εκκλησίας, η θαυματουργή εικόνα της παναγίας που σήμερα βρίσκεται στον ομώνυμο ιερό ναό στο βέρμιο. Η εικόνα επέστρεψε στην αθήνα μετά τη μικρασιατική καταστροφή, όπου φυλάχθηκε στο μουσείο μπενάκη μέχρι το 1952. Ο πατριάρχης τελεί τη θεία λειτουργία στην παναγία σουμελά μετά από έξι χρόνια. Η παναγία σουμελά, που φορά ήδη τα γιορτινά της. Σήμερα, φυλάσσεται στην ιερά μονή της παναγίας σουμελά, στη βέροια, στο χωριό. Σύμφωνα με την παράδοση της εκκλησίας, χαράχθηκε πάνω σε ξύλο από τον απόστολο και ευαγγελιστή λουκά.

Η εικόνα της παναγίας σουμελά, αποτελεί το σύμβολο των ελλήνων του πόντου οι οποίοι καταφεύγουν σε αυτή για να τους απαλλάξει από τα προβλήματα και τις συμφορές παναγία σουμελά. Το μοναστήρι που κατέστρεψαν οι τούρκοι στη γενοκτονία των ποντίων και η εικόνα που σώθηκε > πολιτισμός, ιστορία > παναγία σουμελά:

Posting Komentar

0 Komentar